Българският първенец имаше някои добри минути в нападение, но през второто полувреме игра слабо в защита, допусна много грешки в тази фаза на играта, и така по-скоро сам позволи на Апоел да спечели двубоя, съобщи Гонг.

"Лукойл" заложи на бърза игра, и благодарение на нея, след като загуби първата четвърт с 15:21, във втората успя да изравни, и дори да поведе.

Българският шампион правеше много малко грешки, но по-слабата стрелба не позволи откъсване. Академик използва добре и шансовете си за пробиви, като си спечели и повече наказателни удари от съперника преди почивката. Разигралата се звезда на домакините Йотам Халперин обаче държеше "Апоел" в мача.

След 20 минути игра, двата състава се оттеглиха при 39:36 в полза на "Лукойл Академик". Само в първите пет минути от второто полувреме обаче, българският тим направи три грешки, и позволи на "Апоел" да вземе контрол.

Халперин и Роналд Дюпри разкъсваха защитата на "Лукойл", която чувствително куцаше. Въпреки че Виденов продължаваше да играе отлично, дупките в отбрана доведоха до разлика от шест точки преди последния период - 55:61. Давин Уайт вкара първия си кош за второто полувреме в началото на четвъртата част, за да намали до две точки изоставането на своя тим, а след това намери Александър Янев, който с кош и фаул първо изравни, а после даде и преднина на "Лукойл".

Две минути и половина преди края на двубоя, "Апоел" дръпна с осем точки. Влизайки в последната минута, разликата бе намалена до четири, след което вече "Лукойл" опита и преса на цяло игрище, но пак защитата бе крайно неуспешна.

Поредица от прибързани изстрели от тройката нямаше как да даде резултат, и Апоел затвори в своя полза мача, с 84:76.

Следващият мач на "Лукойл" от турнира е в зала "Универсиада", на 23 октомври, срещу руския "Химки" (Московска област).

Именно от "Химки" дойде изненадата в група Е, след загубата на руснаците с 89:97 на свой терен от аутсайдера "Асесофт Плоещ" от Румъния.

В третия мач от нашата група, "Кършияка" нямаше проблеми срещу "Игокеа Александровац" и стигна до разгром с 90:60.