"Ще бъде доста труден мач, понеже те знаят, че направиха грешка. Въпреки че имат доста проблеми с контузии, с други неща в клуба, доколкото знам, ние просто трябва да излезем на 100% и повече. Трябва да ги спрем, да играем по-отборна защита, не както в Йерусалим и мисля, че имаме реален шанс.

Трябва да вземем борбата и да вкараме повече от тях. Миналата година играх срещу тях, бяха в по-различен състав и определено бяха по-добри от сега. Ако играем като отбор, мисля че ще успеем,” заяви Виденов, цитиран от Гонг.

“Готови сме психически на 100%, поне аз мисля така за себе си. Вече трябва да играем нашата игра и каквото стане. Помня кога за последно зала "Универсиада” беше пълна, когато играя. Надявам се да е така и утре и да стане един хубав мач,” пожела си той.

“Мисля, че имаме достатъчно опит, за да се знае, че единственият начин, по който можем да победим, е да играем отборно. Разбира се, някой може да има по-добър мач в нападение, друг – по-лош, но въпросът е отборно топката да върви така, че всички да са доволни. Ако в нападение нещата не тръгнат, със сигурност защитата трябва да е на максимум,” продължи гардът.

За отговорността, която се очаква да поеме, Виденов каза: „Не се учудвам. От 2003 година не съм играл в България, освен с националния отбор. Нормално е да се очакват повече неща от мен, даже повече от нормално. Мотивиран съм до крайна степен, още повече ако победим в тези големи мачове с Химки и други такива отбори, мисля че реномето на българския баскетбол ще се вдигне.

Ето как Виденов вижда българския баскетбол след 10 години извън него: "Честно казано, приятно съм изненадан от организацията в Лукойл и всичко, което става там. В българските отбори има липса на средства, но в същото време кризата е огромна и в другите държави, които едно време бяха силни – Италия, Испания, така че това, което става в България, е нормално. От друга страна пък мисля, че има доста какво да се подобри. Надявам се нещата да станат доста по-добри от това, което са в момента.”