"Портланд" продължава да бъде приятната изненада на сезона и след дълги години по долните етажи на класирането, сега оглавява Северозападната дивизия с 8 победи и 2 загуби.

Лилард вкара 3 от 3 при стрелбата от игрови ситуации в продълженията, а въпреки че водеше със 17 точки в редовното време тимът допусна изравняване. Все пак с 15 успешни стрелби от зоната за три точки гостите от "Портланд" измъкнаха успеха.

За домакините от Канада Руди Гей вкара 30 точки и взе 10 борби, а негов кош прати мача и в допълнителното време. ДеМар ДеРозън добави 29 точки за Рартърс, а Йонас Валанчюнас завърши с 19.

"Лейкърс" се наложи със 114:99 на собствен терен над "Детройт", но с баланс 5/7 е 4-и в Тихоокеанската дивизия.

Джордан Хил вкара рекордните в кариерата си 24 точки в един мач, а също така и взе 17 борби. Джорди Мийкс и Ник Йънг общо пък завършиха с по 19. "Езерняците" постигат втора поредна победа и малко подобриха положението си в класирането, а днес все пак показаха и характер, тъй като стопиха пасив с реализирани 16 безответни точки в края на третата и в началото на четвъртата част.

За гостите от Пистънс Брандън Дженингс вкара 23 точки, а Андре Дръмонд завърши с 14 и 13 борби. Иначе тимът им регистрира пето поражение в шест мача, а също така и 38-а загуба при 40 последователни гостувания на отбори от Западната конференция.

"Мемфис" се наложи с 97:86 над "Сакраменто" като гост и постигна 5-а победа в 10 мача. Домакините пък заедно с "Юта" са на дъното на клисарането на Запад с баланс  2/7.

Зак Рандолф вкара 9 от всичките си 22 точки в четвъртата част, а също така спечели и 10 борби в мача. Иначе гостите влязоха в последната част на мача с аванс от 20 точки, но все пак успяха да удържат победата. Марк Галос се отличи с 19 точки, 9 асистенции и 8 борби за Гризлис. Майк Конли също вкара 19, а за домакинити Травис Оутлоу отбеляза 18, предаде БТА.