39-годишният германец, който се се възстановява от лека операция на левия глезен, направи това изявление преди последния мач за сезона срещу "Финикс Сънс".
 
"Планът е да се върна отново през следващия сезон и да направя една добра подготовка за следващия сезон, заяви Новицки пред репортерите.
 
"Ще бъде дълъг процес, ще бъде едно предстоящо лято с някои разочарования тук и там. Но аз съм готов да се преборя с всичко това и да дам един последен изстрел, добави германският баскетболист.
 
Това означава, че Новицки ще завърши договора си с тексасците, който приключва през юни 2019-а година. По този начин той ще се превърне в първия професионалист, който играе 21 сезона само в един клуб в НБА.
 
213-сантиметровият център е смятам и за най-добрият европеец, който е играл в НБА. Със своите 31 187 отбелязани точки той е на 6-о място във вечната листа на реализаторите и е единственият в топ 10, който не е американец.
 
Германският гигант играе в Лигата от 1998-а година, когато е избран от "Милуоки Бъкс" като 9-и в драфта и след това е трансфериран в "Далас".

През 2007-а година пък беше избран за Играч номер 1 на сезона в първенството, а през 2011-а стана и шампион на Лигата, и избран за спортна личност номер 1 на Германия.

За националния отбор преди да се откаже през 2016-а година беше изиграл 153 мача.