Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс иска да играе на олимпийския баскетболен турнир, като информацията идва от The Athletic. Крилото дори е говорил с някои от другите големи звезди на НБА, опитвайки се да ги накара да се съгласят да играят на най-големия спортен форум, предстоящ следващото лято във френската столица.

Джеймс е провел разговори със съотборника си в Лейкърс Антъни Дейвис, както и със Стеф Къри и Дреймънд Грийн (Голдън Стейт), Кевин Дюрант (Финикс) и Дейсън Тейтъм (Бостън).

Ако ЛеБрон действително играе за страната в Париж, това ще се случи точно 20 години след първата му Олимпиада - Атина 2004, когато американците трябваше да се задоволят само с бронз, макар да бяха със звезден състав. Тогава той точно бе завършил първия си сезон като професионалист и в Гърция бе редом до Алън Айверсън, Стефон Марбъри, Тим Дънкан, Ламар Одъм, Ричард Джеферсън, Карлос Буузър, Шон Мериън и Амари Студемайър - вече утвърдени фигури в НБА, както и до други изгряващи звезди по онова време като Дуейн Уейд, Кармело Антъни и Емека Окафор.

На следващите два олимпийски турнира Джеймс помогна на страната си да взема злато - в Пекин през 2008-а и в Лондон през 2012-а, а на Олимпиадата в Рио през 2016 година, както и на тази в Токио, предпочете да не участва.

Джеймс, който ще навърши 39 години през декември, има и един бронзов медал от Мондиал - 2006 година в Япония.