ЛеБрон Джеймс ще трябва да изтърпи наказание за първи път в професионалната си кариера. Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс бе дисквалифициран във вчерашния мач на своя тим с Детройт Пистънс, след като удари в лицето Айзея Стюърт от противниковия отбор при борба за позиция.

Това бе едва втора дисквалификация в НБА кариерата на Джеймс, започнала през 2003 година, а сега той ще трябва да изтърпи и първото си наказание, след като от Лигата обявиха поведението му за “безразсъдно”.

Така Лейкърс ще бъдат без най-голямата си звезда при гостуването на друг емблематичен отбор - Ню Йорк Никс във вторник срещу сряда и Джеймс няма да може да играе в “Медисън Скуеър Гардън”.

Последиците от спречкването пък са по-сериозни за другата страна, Стюърт, който отнесе санкция от два мача, макар да бе в ролята на ударен. Причина за това е, че веднага след съприкосновението между двамата, младокът тръгна да търси физическа саморазправа с именития си опонент и едва бе удържан от останалите играчи на Детройт.

Мачът наказание означава, че ЛеБрон ще загуби около $284 000 от заплатата си. Стюърт от своя страна ще се прости с около $45 000.

Лейкърс и Пистънс ще се срещнат отново още тази неделя в Лос Анджелис.