Милуоки Бъкс не се притесни от отсъствието на големия си лидер Яник Адетокумпо, а превърна липсата му в предимство на старта на плейофната серия с Индиана. Бъкс спечели у дома със 109:94, като останалите водещи играчи си разпределиха отговорността да донесат необходимите точки за победата.

Деймиън Лилард се превърна в Майкъл Джордан за полувреме и вкара невероятните 35 точки до почивката за Милуоки. След това помогнаха и Крис Мидълтън (23 точки, 10 рибаунда), както и Боби Портис (15 т., 11 борби). От скамейката се включи Чалик Бийзли, който стреля три пъти точно от тройката и допринесе още за успеха.

Насреща имаше един чудесен Паскал Сиакам с 36 точки и 13 рибаунда за Индиана, но усилията му не стигнаха. 1-0 в серията за Милуоки.

Също на Изток в мач №1 Бостън надигра миналогодишния финалист Маями със 114:94, също у дома. На гостите им липсваше лидерът Джими Бътлър, който е с травма.

За Селтикс 23 точки даде Джейсън Тейтъм, който завърши с трипъл дабъл (10 рибаунда, 10 асистенции). С 20 точки помогна Дерик Уайт, Кристапк Порзингис добави 18, а Джейлън Браун завърши със 17. В типичен за този състав на Бостън стил, цели шестима баскетболисти записаха по над 10 точки в мача. Формулата е отборна победа, а не индивидуална изява.

Бам Адебайо опита да компенсира отсъствието на Бътлър, като вкара 24 точки за Маями. 1-0 за Бостън в серията.

И пак домакински успехи на Запад, където влезлият като №1 тим на Оклахома спечели в своята зала срещу Ню Орлиънс, който пък елиминира в решаващия мач Сакраменто на Александър Везенков.

Гръмотевиците победиха у дома с драматичното 94:92, като лидерът им Шай Гилджъс-Александър бе в основата на успеха с 28 точки, включително решаващия кош в последните секунди. 1-0 за Оклахома в серията.

Четвъртият мач на нощта пак бе на Запад, и пак го спечелиха домакините. ЛА Клипърс надигра Далас със 109:97, а Джеймс Хардън напомни за себе си с 28 точки. Ивица Зубац бе гигант под кошовете с 15 рибаунда, но вкара и 20 точки за победата. Пол Джордж бе третият Х-фактор за успеха, като наниза 22 точки.

Клипърс се справи у дома в мач №1 без травмирания си ас Кауай Ленард.

Гостите отвърнаха на огъня чрез двете си звезди. Лука Дончич вкара 33 точки, взе 13 борби и даде 6 асистенции. Кайри Ървинг наниза 31 т., добави 7 рибаунда и 4 завършващи паса. Но усилията им не стигнаха, а скамейката на Далас не даде достатъчно като точки (19, разпределени между осем души, влезли от пейката в мача).

1-0 за Клипърс в серията.