Сложни изчисления зад Океана доведоха до извода, че и до днес остава ненадминат най-скъпият договор в историята на НБА за едногодишен период.

Той принадлежи на най-великия в играта - Майкъл Джордан, който е изиграл последния си сезон в славния тим на Чикаго Булс (1997-98 г.) срещу 33.1 милиона долара тогава.

Изчисления показаха, че това би се равнявало на сумата от 55.2 милиона долара в наши дни, което не е достигнато досега в модерния баскетбол от нито една НБА звезда. Въпреки че се смята, че парите в този спорт са се увеличили многократно през новия век.

Джордан и неговият последен сезон, донесъл шеста титла на Биковете, е оценен на 55.2 милиона долара от организацията. Куриозно, той е прибрал за онази година повече, отколкото целия останал отбор на Булс заедно (31 милиона долара).

Толкова високо е бил оценен от Чикаго след всичко, което стори да превърне този тим в най-силния и вероятно - най-легендарен в историята на баскетбола.

Второто място в класацията е за Стеф Къри, който е взел най-голямата сума от 45.8 милиона долара за 1 година от няколкото си преподписвания с Голдън Стейт.

Трети е Джеймс Хардън, който през този сезон ще изкара 44.3 милиона долара в Бруклин Нетс.

Десетката се допълва все от настоящи играчи, което показва колко значим и умопомрачителен за годините си е бил контрактът на Джордан.

Те са:

4. Джон Уол (преминал преди дни от Вашингтон в Хюстън, това е новата му заплата - 44.3 милиона долара на година)

5. Ръсел Уестбрук (нов в Лейкърс, заплата от 44.2 милиона)

6. Деймиън Лилард (43.8 милиона в Портланд)

7. Леброн Джеймс (41.2 милиона в Лейкърс)

8. Кевин Дюрант (40.9 милиона в Бруклин)

9. Пол Джордж (39.3 милиона в Клипърс)

10. Янис Адетокумпо (39.3 милиона в Милуоки).