Стеф Къри вече е реализатор №1 в клубната история на Голдън Стейт. 33-годишният гард изпревари легендата Уилт Чембърлейн по начин, прилягащ само на него, изпепелявайки Денвър с 53 точки при победата със 116:107.

За Къри това е трети мач с 50 или повече точки през настоящия сезон. Трикратният шампион на НБА вече има 17 810 точки с екипа на калифорнийския тим, като срещу Нъгетс той задмина Чембърлейн още през първата четвърт, в която вкара 21.

Чембърлейн, една от най-великите фигури в историята на НБА, играе за Уориърс от 1959 до 1965 година.  

Стеф вече има 17 818 точки, докато Уилт остава втори със 17 783, които обаче реализира за почти двойно по-кратко време, но в онези времена играта е такава, че Чембърлейн доминира по невиждан начин. Къри играе за отбора от 2009 година насам. 

“Дори да бъда близо до него е нещо сюреалистично, камо ли пък сега, когато вече съм №1. Всеки, който е свързан с баскетболната игра знае, че Чембърлейн е специална фигура, наиситна специална”, каза гардът, който е №1 в клубната история и по асистенции, вкарани тройки и успеваемост при наказателните удари.

И двамата променят вижданията за играта по свой начин. Чембърлейн трудно бива спрян заради впечаляващата си физика, докато Къри превърна стрелбата от тройката в предпочитано от всеки тим оръжие.

Стеф е №2 по вкарани тройки в историята на НБА с 2719. Лидер в тази класация пък е Рей Алън с 2973, а ако Къри е здрав и продължава в същото темпо, не просто ще задмине Алън, а ще стане първият баскетболист, вкарал 3000 тройки в Лигата.