Александър Везенков даде интервю за официалния сайт на Евролигата, след като бе избран за “Най-полезен играч” на турнира за месец февруари. Българското крило имаше основна заслуга за силното представяне на гърците и трите победи, които те постигнаха в общо четири мача през втория месец от годината.

Видео с някои от силните му изяви през месец февруари може да видите тук.

Българинът говори за сезона досега, за ролята си в отбора на “червено-белите”, за това колко опит е натрупал и за редица други интересни теми. 

“На първо място искам да благодаря на всички мои съотборници, треньори и като цяло на всички в Олимпиакос, защото индивидуалните награди са хубави, но все пак ние играем отборен спорт. Най-важното този месец беше това, че побеждавахме. И се върнахме на мястото, на което бяхме преди новата година. Щастлив съм от прогреса си, както и от това как играе и работи целия отбор”, заяви Везенков.

“Чувствам се добре, вече с доста повече опит, но продължавам да се уча всеки ден. Чувствам се едновременно и млад, и опитен. Вече толкова години играя с и срещу толкова добри играчи, че няма как да не натрупам опит. Усещам повече отговорност в момента, но цялостно се чувствам добре и с натрупан опит”, добави той.

“Вкъщи винаги говорим за баскетбол. Майка ми не е играла, но е покрай спорта толкова години и разбира. Обсъждаме моите мачове, други мачове също. Понякога разбирам, че те гледат на всичко като родители, а не от баскетболна гледна точка. Това е животът ни. Не съм гледал баща ми на живо, но коментираме каква е разликата между играта тогава и сега”, бе коментарът му за това, че идва от баскетболно семейство