34-годишният американец Майкъл Чандлър направи забележителен дебют на UFC сцената. Той победи Дан Хукър с нокаут още в първия рунд по време на галата UFC 257, в подгряващия мач преди дългоочакваното завръщане на Конър Макгрегър.

Дълго време Майкъл Чандлър бе считан за най-добрия боец извън елитната дивизия UFC, като американецът напълно убеди всички в качествата си при появата на голямата сцена. С невероятно агресивен стил той оправда сериозните очаквания към него и си заслужи мач за титлата в леката категория.

Комбинация от десен прав и кроше в главата повалиха Дан Хукър, а секунди по-късно реферът бе принуден да прекрати мача, в опит да спаси Хукър от тежък побой.

Победата бе общо 22-а за Чандлър в 27-те му професионални мача, а той веднага демонстрира, че не иска да се запомни само с този атрактивен мач, като веднага отправи сериозна заявка.

Още преди да е взел микрофона, той започна да крещи името на наскоро отказалия се Хабиб Нурмагомедов, призовавайки го да се срещнат в октагона. Той предизвика и биещите се след него Конър Макгрегър и Дъстин Порие. Самият Нурмагомедов преди дни призна, че с интерес ще гледа галавечерта UFC 257, а ако някой боец го впечатли, завръщането на ринга не е изключено.

Специалистите смятаха, че намеците са насочени именно за Чандлър, който до този момент не бе част от UFC и нямаше как да се срещне с непобедения Нурмагомедов.