Ивендър Холифийлд каза това, което всички боксови фенове искаха да чуят.

Трети епизод от сагата между него и Майк Тайсън може да се случи, макар двамата отдавна да са далеч от най-добрите си дни и да са прехвърлили петдесетте години.

53-годишният Тайсън първи обяви намерението си да се завърне на ринга за серия от благотворителни мачове, а по-късно това стори и Холифийлд, който е на 57-годишна възраст.

"Трябва да го попитате! Не бих искал да карам някой да прави нещо, което не иска. Но говорим за благотворителност. Ако можем да се разберем за вариант, който удовлетворява всички, то тогава ще сме в печеливша ситуация. Може да се случи", обяви Холифийлд относно евентуален мач с Железния Майк.

Ивендър спечели и двата мача срещу Тайсън в средата на 90-те, когато двамата спореха за световната титла в тежката категория на професионалния бокс. Втората им среща се превърна в знакова, защото тогава Майк бе дисквалифициран, след като отхапа част от ухото на съперника.

"Когато хората ме гледат знам, че гледат ухото ми. Те си мислят, че цялото ми ухо е отхапано!", забавлява се ветеранът.

Той добави, че връзката му с Тайсън датира още от 80-те години на ХХ век, когато и двамата са били аматьори, борейки се за олимпийския отбор на САЩ за Олимпиадата в Лос Анджелис. Холифийлд отчита, че Майк е бил корав и в спарингите им тогава, макар да е бил още тийнейджър.

За последно двамата се боксираха преди близо четвърт век - през 1996 година.

"Искам да се върна в залата, да вляза във форма и да мога да издържа по три-четири рунда в демонстрационни и благотворителни мачове", обобщава идеята за завръщането си единственият четирикратен световен шампион в тежката категория.