Българинът Даниел Асенов отпадна от олимпийския турнир по бокс след загуба от Габриел Ескобар (Испания) в категория до 52 килограма. Родният представител отстъпи на иберийския си съперник, който е актуален европейски шампион, с 1:4 съдийски гласа.

След поражението на ринга в японската столица Асенов напълно логично бе разочарован, като обърна внимание на влиянието на съдиите в спорта.

"Разочарован съм за пореден път. То е очеизвадно. Човек, който не разбира от бокс, може смело да каже, че моите удари бяха много по-точни. Бях много по-активен, през цялото време аз водех двубоя. Да, получавах удари, но повечето от тях бяха по ръцете. От треньорския му щаб викаха повече и съдиите явно бяха пристрастни", каза Асенов.

Тайсъна допълни, че се демотивира наистина много, когато губи такива битки, в които по собствените му думи е дал всичко от себе си е било видно, че е по-добър от противника.

“Доста усилия, доста мъки, доста лишения преминах, но нашият спорт е малко неблагодарен. Тренираш, тренираш, тренираш и накрая петимата съдии отстрани на ринга могат да ти кажат: "Гледай си работата" и трудът си отива напразно”, добави още той.

“Аз тренирам повече от 15 години, раздавам се. От 2010 година съм състезател в националния отбор. Не знам какво да дам, не знам какво очакват, не знам докъде ще стигне този спорт. Не знам дали ще намеря мотивация. Силно съм разочарован. Знам, че дадох всичко от себе си. Каквото се искаше от мен, го дадох. За секунда не спрях да се раздавам. Съжалявам, че разочаровах много хора, които имаха надежди в мен за българския бокс при мъжете. Съжалявам, че ги разочаровах, но аз мога да кажа, че дадох всичко от себе си. Много хора ме подкрепяха, много хора ми пожелаха успех. Затова съжалявам. Не предпочетоха мен, въпреки че в този мач бях убедителен”, обобщи ситуацията Асенов, който бе единственият представител на страната ни в мъжкия боксов турнир.