Анди Руис все още е единственият професионален боксьор, който е побеждавал Антъни Джошуа. Мексиканецът шокира Ей Джей през лятото на 2019 година, когато се справи с британската звезда в седем рунда в легендарната нюйоркска зала “Медисън Скуеър Гардън” и така взе световните титли на WBA, IBFB, WBO и IBO. Само шест месеца по-късно британецът си върна загубените шампионски пояси, но това си остава една от най-големите изненади в професионалния бокс.

Сега американецът от мексикански произход се готви за завръщането си на ринга след година и половина отсъствие. На 1 май той ще се боксира с Крис Ареола в Калифорния, a в навечерието на двубоя направи признание, че никога досега не е бил изцяло отдаден на това, с което се занимава.

“Не мисля, че досега съм бил отдаден на 100% на бокса. Но в момента съм заобиколен от големи шампиони като Канело Алварес, Оскар Валдес и Райън Гарсия, които ми помагат да намеря мотивация и да научавам нови неща всеки ден”, коментира Руис и добавя, че загубата от Джошуа е имала опустошителен ефект върху него.

“Това беше най-важната битка в кариерата ми, а аз не правих нещата така, както трябва. Не искам да повтарям грешките си. Сега се чувствам невероятно. Свалих доста килограми, при това по правилния начин. Манталитетът ми е различен. Целта ми е да бъда дисциплиниран както за предстоящия ми мач, така и за всички в бъдеще”, казва още той.

Руис има само две загуби в кариерата си досега - от Джошуа и от Джоузеф Паркър, отново в спор за световната титла, но през 2016 година.