Хабиб Нурмагомедов е използвал хватката "триъгълник" да задуши Джъстин Гейджи, защото не е искал да счупи ръката му в присъствието на майка му и баща муу.

Кралят в лека категория на UFC записа 29-ата си поредна победа, когато принуди американския си съперник да се предаде във втория рунд.

Сега обаче става ясно, че Хабиб, който изгуби баща си по-рано през тази година, е можело да спечели по-рано срещата с ключ на ръката на Гейджи, но нарочно не го е направил.

Информацията е на бившия световен шампион Даниел Кормие, който разкрива, че Хабиб не е искал да счупи ръката на опонента в присъствието на родителите му. И това, след като Гейджи преди двубоя каза, че в никакъв случай няма да се предаде.

"Хабиб ми каза, че е гледал интервютата през седмицата и видял как Джъстин казва, че няма никога да се предаде. Така че, когато го събори вместо любимата хватка на баща си с ключ на ръката, избра да го задуши с триъгълник.

Каза ми "не исках да го наранявам пред родителите му и затова избрах триъгълник. Ако заспи, заспива и след това се събужда, и е добре". Да мислиш за такива неща в подобен момент е лудост. Не е искал да му счупи ръката, защото Джъстин е нямало да се предаде. Ако го приспи, след това всичко ще е наред", разкрива Кормие пред ESPN.

След края на двубоя Хабиб обяви края на своята кариера, тъй като е обещал на майка си да не се бие без своя баща.