Непобедената ММА звезда Хабиб Нурмагомедов се наслаждава на живота далеч от октагона, но очевидно си търси ново поприще, на което да блести.

Дагестанската звезда в бойните спортове изненадващо се отказа от ММА кариерата си през миналата година, а къде на шега, къде сериозно, той на няколко пъти спомена, че обмисля да се пробва във футбола.

Случаят напомня на този с Юсеин Болт, който след края на кариерата си като спринтьор, в продължение на година правеше неуспешни опити да си спечели професионален договор във футбола.

Хабиб Нурмагомедов също е голям фен на играта, като страстно подкрепя отбора на Анжи от дагестанската столица Махачкала, както и Реал (Мадрид).

ММА боецът направи няколко тренировки с гранда Спартак (Москва) преди седмица, но това бе по-скоро PR ход на двете страни.

Той обаче получи конкретно предложение, което може да сбъдне мечтата му да играе организиран футбол.

Предложението дойде от клуба КАМАЗ от руския индустриален център Набрежние-Чени. В името на отбора няма нищо случайно, защото именно в този град се произвеждат добре познатата на всички марка камиони.

Към момента КАМАЗ е в третото ниво на руския футбол, но има амбиции да се завърне сред професионалистите, а до няколко сезона да преследва и място в елита.

Предложението към Нурмагомедов е за триседмичен пробен период, след който клубът ще прецени дали да го включи в състава си.

Все още не е ясно дали Хабиб ще се пробва, но много специалисти не влагат големи надежди.

Макар да става въпрос за атлет от високо ниво, все пак Хабиб никога не е играл организиран футбол, а просто се е забавлявал с приятели. Естествено, че е почти невъзможно за човек в подобна ситуация извендъж да се включи в истински отбор.

Именно заради това се провали и Юсеин Болт, който трбяваше да приеме фактът, че няма как тепърва да се превърне в профеисонален футболист.