Екипът на Кубрат Пулев се е преборил за сериозен процент от билетите за мача срещу Антъни Джошуа за световната титла. Това призна агентът му Ивайло Гоцев пред "България Днес".

Договор за Джошуа - Пулев все още не е подписан, но се очаква това да стане факт в близките дни. Екипите на двамата са постигнали принципна договорка, като става въпрос за мач през юни на стадиона на футболния Тотнъм в Лондон.

Гоцев сподели, че 35% от билетите за събитието ще бъдат запазени за българи. Официалният капацитет на стадиона е 62 303 места, което означава, че Пулев и екипът му са се преборили за 21 700 билета.

Това би предизвикало огромен интерес сред хилядите ни сънароднити на Острова, а Ивайло Гоцев предвижда пускането на пакети за родни фенове в пределите на България, които да включват самолетен билет, настаняване в Лондон и пропуск за мача.

"Нашият адвокат има няколко тънки детайла, които да коригира в контракта. В момента сме пред подписване. Мачът ще бъде обявен официално много скоро, просто искаме всичко да е коректно.

Преборихме се за 35% от билетите, които ще бъдат за български фенове. Освен това се преборихме Кубрат сам да избере ръкавиците, с които да се бие.

Имахме претенции и за размера на ринга, няма да позволим странични хитрости.

Основната ми работа е преди мача, представлявал съм 7 боксьори, които са се били с Кличко, знам какво се прави", сподели той.

Той също така заяви, че основната част от подготовката на Кобрата ще премине в Ласе Вегас, където в събота двамата ще гледат мача между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.