Конър Макгрегър се постави като втори най-велик боец в историята на ММА, след като спази политиката да се изказва особено "скромно" за собствените си постижения.

Ирландецът има актив от 22 победи и 4 поражения в дивизия UFC, като се завърна тази година през януари за победа над Доналд Сероне от наказание заради скандалите след загубата му от Хабиб Нурмагомедов.

31-годишният Макгрегър проведе поредният си онлайн монолог, който допълнително бе подгрят от феновете. И заключи, че е втори в класацията "най-велик на всички времена".

Пред себе си Конър постави единствено Андерсон Силва, когото нарече GOAT - популярното съкращение в последните години, когато някой определя най-силният в определен спорт за цялата му история.

Макгрегър обаче уточни, че "с лекота" ще надмине бразилеца преди да се откаже и именно той ще е най-велик за всички времена при оттеглянето си от ММА.

"Моите постижения в три дивизии, с шампионски статут в две от тях, е достатъчен. Аз съм номер две към момента. Ако не и равен с първия, но нека това е Силва. Но аз съм още активен боец, така че №1 е гарантирано до края на кариерата ми. Никакъв шанс да не се случи."

В добавка самоувереният ирландец постави и останалите две имена в неговия "топ 4 за всички времена" - Джордж Сент Пиер и Джон Джоунс (който също още се бие).

Разбира се, Конър не пропусна да уточни, че "ако взема предвид и допинг тестовете, ще съм безспорен номер едно". Очевидно визирайки факта, че Джоунс и Силва са давали положителни проби през годините.