Ивайло Гоцев, който представлява Кубрат Пулев, също реши да внесе яснота около случая с американската виза на родния боксьор.

Казусът възникна през уикенда, когато Пулев не бе допуснат в САЩ, където трябваше да наблюдава мача между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, също така и да се готви за евентуалния си двубой срещу Антъни Джошуа.

Пред bTV властите в Чикаго заявиха, че българинът е опитал да влезе с туристическа виза, но е заявил, че ще получава пари за промотиране на боксов мач.

По-рано днес самият Пулев призна за недоразуме на влизане в САЩ, но също така сподели, че не знае на какво точно се дължи то.

Пред "Меридиан мач" Ивайло Гоцев заяви, че става въпрос за недоразумение по време на интервюто, което американските власти правят при влизането в страната.

"Искам да поясна, че Кубрат Пулев няма забрана за влизане в САЩ. Изписаха се и се изговориха какви ли не глупости по негов адрес.

Истината е, че случилото се в Чикаго е едно голямо недоразумение. Имаше проблем с визата. В САЩ сигурността е на много високо ниво, при всяко влизане се прави интервю. Именно там е станало недоразумението с Кубрат.

Граничните власти са видели, че няма виза тип В1/В2, която между другото е в процес на издаване. Това е. Няма драми и всичко е наред.

Вижте, лоша реклама няма. Аз познавам адвокатите, които говорят, че Пулев има забрана за САЩ. Просто сега видяха удобен момент, изпълзяха и започнаха да говорят глупости. Виждате, че дори казват, че няма да има мач между Пулев и Джошуа, което е пълна измислица. Такъв мач ще има на 100%. Ще бъде през юни в Лондон", зави Гоцев.