Мениджърът Ивайло Гоцев заговори за бъдещите планове на Кубрат Пулев, за предстоящата след няколко дни битка на Тервел в Африка, както и отново за случилото се в Лондон на 12 декември, когато Кобрата загуби от шампиона Антъни Джошуа в боя за световната титла.

В интервю пред "България днес", импресариото каза интересни неща по актуални въпроси около най-разпознаваемите лица на българския бокс.

За мача на Тервел с намибиеца Викапита Мероро на 29 януари в Танзания

"Не помня друг български боксьор да се е бил в Африка. През тази година ще има шест галавечери там, на които ще участват наши боксьори. Следващата е на 26 март. Климатът е по-различен. Температурата ще е 32 градуса. Усеща се като 40 заради влажността, която е 70 процента. Няма рестрикции за феновете. Залата ще е пълна. Очакват се 2000 души. Там режимът на влизане е доста по-свободен. На излизане от България ще си правим PCR тестове.

Това е следващата стъпка, за да достигне Тервел до мач за световната титла, а това ще се случи през 2022 година. Тервел трупа опит. Само от три години е професионалист. Нуждае се от подобни битки със сложни опоненти на чужда територия.

Африка е хубав континент за бизнес. Има 1.35 милиарда жители. Излизат много силни боксови кадри. Разполагат с големи стадиони. Танзания е добра дестинация."

За Кубрат Пулев

"Кобрата със сигурност иска да продължи. Чувства, че не показа най-доброто от себе си срещу Джошуа. Говорихме с промоутъра Боб Аръм, който иска Кубрат да се бие през юни в САЩ. Проблемите с паспорта са оправени след недоразумението, което беше решено. Има работна виза. Кубрат ще реши кога и къде ще се бие, за да си върне най-силната форма, има много възможности.

Кубрат беше на 60 процента от силите си след коронавирус срещу Джошуа. Той взе решението. Подкрепих го. Вирусът оказва ефект върху белите дробове, за които трябва пълен капацитет и кардио, когато играеш 12-рундов мач. Не искам това да звучи като извинение, но е факт.

Той чакаше три години тази среща. Нямаше как да я откаже на финала. Беше наясно, че трети шанс срещу Джошуа няма да има. Не беше никак лесно да стигнем до тази битка. Антъни направи много опити да откаже срещата. Устояхме, но ето че изскочи малшанс заради заразата. Кубрат излезе и се би."