Легендарният промоутър Боб Аръм, който в момента представлява Кубрат Пулев чрез агенцията си "Топ Ранк", коментира ситуацията със скандалната целувка между родния боксьор и репортерката Джени Суши.

Тази целувка бе едно от най-коментираните неща в бокса в последните месеци, а Кобрата отнесе и наказание за действията си.

Той няма право да се боксира в продължение на 6 месеца, като в този период ще трябва и да посети курс срещу сексуалното посегателство.

В интервю пред онлайн платформата "IFL TV", Боб Аръм заяви:

"Светът е полудял и това е случай на "политическа коректност". Станахме промоутъри на българина Кубрат Пулев, който е един от основните претенденти за титлата. Доведохме го тук и той започна тренировки в нашата зала. Едно момиче (Джени Суши, бел.ред.) дойде в залата и започна да фамилиарничи в добрия смисъл, те си правеха снимки, прегръщаха се.

Някак си тя кандидатства за акредитация за двубоя му в Калифорния, но ние й отказахме. После го направи отново, представяйки се, че работи в някакъв малък вестник в Лас Вегас, който никой не е чел. Преценихме, че е много упорита и заслужава акредитация.

По време на лагера на Кубрат Пулев тя се държеше, горе-долу, като нещо като негово гадже. След това по време на битката Пулев получава аркада, много драматично, но успява да нокаутира опонента си и да победи. Съблекалните са в края на арената, тази жена идва да интервюира Пулев. Тя го пита кога ще се бие за титла, защото вярва, че той ще победи Антъни Джошуа, който беше шампионът по това време. И той я прегърна и я целуна.

Някак си това стана много популярно в интернет и някак си тази жена с адвокатката си подадоха жалба в комисията на Калифорния. Адвокатката й "рови в л*йната". Комисията на Калифорния реши да отнеме лиценза на този човек за шест месеца и му насрочи курс за обучение против сексуален тормоз! Не е ли това пълна лудост? Пълна лудост!

И във вторник имахме цял симпозиум с хора от комисията, които да обясняват на този беден българин какво е сексуален тормоз, а той не е направил нищо лошо! И той е с отнет лиценз, докато не премине курса! А в САЩ, ако една комисия ти отнеме лиценза, всички други ще те изключат също.

Това за мен наистина е скандално. Шестте месеца наказание приключват през месец юли. Той е номер 1 в класацията на IBF и след наказанието може да насрочат битка за титлата с Анди Руис. И затова минаваме курса във вторник, за да си получи лиценза.

Не очаквам да има още усложнения, той трябва да каже правилните неща, не знам какво се очаква от него да каже. А има клипчета на тази жена как танцува в скута на хора от екипа на Пулев след двубоя му! Луди ли са тези хора?

И когато им ги показах и натъртих на тези клипчета пред комисията, те ми отговориха, че няма да толерират да обвинявам жена в лошо поведение. Какво изобщо означава това?"