Чарлс Оливейра е новият шампион на UFC в лека категория, грабвайки овакантения от Хабиб Нурмагомедов пояс.

В битка за титлата на непобедения дагестанец се вкопчиха Чарлс Оливейра и Майкъл Чандлър, които направиха изключително вълнуващ мач.

Макар двубоят да свърши с нокаут още в началото на втория рунд, двамата сътвориха доста интересни моменти, като изобщо не се изчакваха, а подходиха агресивно от самото начало.

В първия рунд дори Оливейра бе боецът в доста по-тежко състояние. Той имаше тежка аркада на веждата, а освен това понесе доста сериозни удари, на два пъти падна на земята, но все пак не се предаде.

Някак по чудо Оливейра успя да издържи рунда, а от началото на втория, сякаш осъзна, че няма какво да губи и се хвърли в атака.

Той свали Чандлър с ляво кроше. Когато опонентът му се опита да се изправи, Оливейра го повтори с ново ляво кроше, последвано от серия удари, накарали рефера да прекрати мача.

Така опитният бразилец грабна шампионския пояс в лека категория, като вече е в серия от 31 победи в 40 мача. Той грабна пояс, който доскоро изглеждаше невъзможен за достигане заради тоталния господар на категорията - Хабиб Нурмагомедов. Отказването на дагестанеца обаче даде шанс на нови имена да излязат на голямата сцена.