Две от най-големите легенди в бокса - Майк Тайсън и Джордж Формън, искат Тайсън Фюри да спечели предстоящия реванш срещу Дионтей Уайлдър.

Големият мач в Лас Вегас е на 22 февруари, след като първия бой между двамата завърши с равенство.

"Харесвам и двамата като бойци. И двамата дойдоха от нищото и станаха световни шампиони. Трябва да се отнасяте с уважение към успеха им. Някога бях в тяхното положение.

В първия двубой се надявах Тайсън Фюри да победи. Винаги съм за него, защото той е кръстен на мен. Винаги съм му симпатизирали, той е много приятен човек Просто го гледах как побеждава стойностни боксьори. Не знам дали са били изхабени или са го подценявали, но той ги побеждаваше и им се смееше. Това ме превърна в негов фен. Той е много по-добър, отколкото ви се струва и изглежда.

Той изуми много хора като се изправи след нокдауна в дванадесетия рунд. Той показа, че е корав. Той стана и спечели последния рунд. Мислех, че всичко е приключило, но той се изправи. Беше като Роки. После се върна в мача. Беше невероятно, фен съм му. Необходима е голяма издръжливост и вяра, за да го направиш", заяви Майк Тайсън, който на няколко пъти имаше шанс да разговаря с Фюри.

Джордж Форман също каза хубави думи за англичанина.

"Ако се върна в миналото, не бях напълно уверен, че Мохамед Али ще издържи срещу Джо Фрейзър в първия бой. Те играха 15 рунда и Фрейзър го наби. Но Мохамед Али издържа и нанесе няколко добри удара. И спечелиха всички на арената. После в реванша се повтори същото, но Мохамед спечели по точки.

Срещата между Уайлдър и Фюри ме изпълва със същото настроение. Това е най-вълнуващата битка в тежка категория. Просто се надявам отново да видя 12 рунда. И се надявам да завърши със спорно решение. С оглед на първия двубой вярвам, че Тайсън Фюри ще спечели", заяви Форман.