17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма нищо случайно, в тези години ж.п. транспорта в България е на върха по превозени товари, икономиката се движи с големи темпове, 1980 година министерството на транспорта е първенец между всички министерства. И имаше достатъчно пари и за Локо СФ и те заслужено станаха шампиони, е не само, не случайно в тези години имахме най много олимпийски, световни и европейски шампиони.. Някой може да ме упрекне за написаното, особенно неживелите по това време, но ако се разрови из архивите ще види , че е истина, Тогава в жп транспорта влаковете денонощно превозваха изработената продукция и нямаше и минута време в което да има свободни линии.

Имаше и още един вариант - Левски бие Локомотив, Славия бие ЦСКА и шампион става Левски. Не съм от никой от тези отбори, но тогава бях на 18 години и посещавах много мачове. Славия бяха в един странен период. Имаха доста силни футболисти но можеше в един кръг да бият силен отбор с 6:0 и следващия да паднат с толкова от по-слаб. Отидохме с приятели на армията, като мислехме, че там ще играят ЦСКА - Славия и ще е по интересно. Но понеже награждаването се прави на Националния стадион този мач го сложили там - дeмек шампион ще е ЦСКА. А самият мач Левски - Локо беше пълна пародия. Подозирам, че и на другия е било същото.

Когато отборчето на всички власти Леефски пада, то винаги е съпроводено с много скандали, а трагедията е от световен характер. Направо се чудя как не направиха Трета световна война, дето от 12-13 години не бяха помирисвали купа.

Главуняк-папуняк!През 1964 станах шампион с Локомотив София!След това отбора на властта ме взе при тях! Това е истината!

Начко - моначко. Който помни, знае защо.Велик футболист.

Тогава имаше футбол в България за разлика от сега. Бях на мача ЦСКА - Славия, защото съм цесекар. На всички беше ясно, че и двата мача са нагласени! Левски легна на Локото. И все пак им честитя титлата, която си беше напълно заслужена!

Какъв отбор имаше Локото тогава! Румен Горанов, Стефанов, Боко Димитров, Георги Бонев, Стойков - Бумбо, Венци Арсов, Ангел Колев, Соколов, Бойчо Величков, Начко Михайлов, Ради Здравков... Легендарни футболисти, повечето продукт на юношеската школа на Локо Сф! Ако футболисти с подобни качества играят в първенството ни сега, ще спечелят шампионската титла с разлика! Локото направи по това време невероятни мачове и в Европа - победите над Ференцварош, Монако, Динамо Киев ще се помнят завинаги!

от този мач произлезе култовото скандиране "ЛЕВСКИ, локо - все едно, НА ЧОРБАТА У ГАЗО!" :) Поздрави за всички красноармейци с комунистическите петолъчки :)