Неудобен руснак стигна до мач с Карлсен за световната титла след 410-дневен турнир

Претендентският сблъсък ще е през ноември в Дубай с награден фонд от 2 милиона евро

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кое не им е руското на Александър Алехин, Борис Спаски, Анатолий Карпов и Владимир Крамник? Само те четиримата са държали титлата повече от 35 години.

И тоя ли е кенефен шампион, като Крамник. Руснакът, който играейки от тоалетната с кабел свързан със суперкомпютър, открадна шахматната шампионска от Топалов.

Стига дрънкахте глупостите на КРАДЕЦА Силвио Данаилов, заради който федерацията ни е банната. Крамник си победи напълно честно и Топалов може да се сърди само на себе си и лицето Данаилов, които е за затвора между впрочем.

Руски ке неф, Топалов се принуди да играе бързо, за да не може Крамник да търчи в нужника да търси помощ. След излизането си пишман пикльото играеше винаги първа линия. На 32 г ходеше десетки пъти по нужда, това е ненормално. Мачът трябваше да се играе в Африка и Крамник да бъде с катетър на чончона. Бъди българин, ама не си! Мама е нейде от степите или тайгата. Данаилов, че не е стока не значи че Веселин Топалов не беше ограбен тогава. Веско загуби в честен мач срещу Ананд в София през 2010.Ананд беше като у дома си, защото виждаше уважението в очите на противниците. Такова липсваше в Елиста, Русия. За руските примати да държат титлата в шахмата е от първостепенно значение. Виж им отношението към емигрантите Алехин и Корчной, по късно и към Каспаров и Гата Камски. Това не ми пречи разбира се да съм почитател на Анатолий Карпов, но зад него стоеше огромен щаб и цялата болшевишка държава.

В САЩ не казват Американски Руснак,или американски испанец! В България не казваме на професор Чирков,български циганин!?? Какъв е тоя руски евреин тогава?

Мечтата им е да имат поне един етнически руснак световен шампион.