Коментари - От Глазгоу до Индонезия: 120 години на футболни трагедии и стотици жертви | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

но пък от друга страна е спестило поне няколко войни, вероятно и една световна..

За ръждясалти паднали американски ракети ф Ю Корея у военна база и загиналите няа ли да има или инструктажай друг, а бя козешки стинки!!

Подобни жертви изобщо не бива да се броят като човешки. Феновете са същества със стадно съзнание. Колкото и да са човекоподобни, те са глух клон в еволюцията, който никога нама да еволюира до Homo Sapiens. Много по-близо са до насекомите с кошерно съзнание, като пчели, оси, мравки... отколкото до хората.

Футболът никога не бил спорт, а нещо много по-голямо - цялото общество с всичките му конфликти концентирано. В различните страни и региони фубтолът е политически, религиозни, исторически, расови, класови и всякакви наслагвания в обществата, които рано или късно избухват.

Има и футболна война между Салвадор и Хондурас. Иначе виждате ли колко е страшно да създадеш паника. Ако например ковида е страшен, пика на смъртност щеше да е 2-3 хиляди, а те постигнаха към 70 хиляди на обща смъртност в България. И където се оплакват, че скрили за Чернобил. Колко ли щяха да умрат, ако създадат паника!

Има психология на тълпата/масите. На теория дори разумен човек в такава среда, може да се държи неадекватно.

Световно е Катар не трябва да има. По времето на строежите са измрели над 6000 човека