Съдията, който изхвърли Ноле: 12 минути се оправдаваше, че не го е направил нарочно

Той призна, че няма никакво значение дали действията му са били умишлени или не

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако беше някое американско говедо , назобено до козирката с анаболи , но страдащо от астма и с разрешение да ги пие щеше да има друг резултат.

Някой да припомни - преди 2г брат уилямс как беше наказан ?

Ноле Джокович бе изгонен от турнира, именно, за да не вземе титла № 18. Такава титла би била някакси политнекоректна в очите на демократите в САЩ. И понеже няма кой да победи Джокович на турнира, то логично беше да намерят начин, за да го отстранят. Ако не беше това, щеше да му измислят нещо друго. Все пак, ако гонеха от турнири за поведение, то Серина Уилямс, вечно трябва да я гонят от корта. И също така, ако ѝ правеха обективни обстойни тестове за допинг, включая и за генетичен такъв, тя трябва отдавна да е изхвърлена от тениса веднъж за винаги.

А Серена дето псуваше и заплашваше съдията ? Глобиха я хиляда долара и я оставиха да си вземе милиончето.

Да, не я удари нарочно, но нарочно изстреля топката толкова силно. Много го харесваме, наш си е, но си пролича че с яд избуха топката и със сила. И решението е правилно, за съжаление .

Как не правиш разлика между вербално насилие и физическо насилие? Ако му беше шибнала една топка със сила, и без да иска да е (ужким), щяха да я дисквалифицират. И двете са лоши, но от едното може да пострадаш.

Стига с косприрациите , има си правилник , Няма значение че не искал .

По принцип съдията е прав - Джокович може да се сърди само на себе си, а и той сякаш си го просеше - прасна една топка с все сила в страничните ограждения, което също е много рисково, имайки напредвид, че топката лесно може да отскочи във всики посоки на това тясно заграждение. От друга страна, ако подхванем и въпросните съдии, все ще се намери добър пример да бъдат наказани за някое действие-резултат. Но това е човешкото общество - днес съдиш ти, утре теб те съдят и така до безкрай.

Джокович държи топка,пуска я и удря с ракетата назад без да гледа къде ще отлети.Всичко това абсолютно контролирано! Неволно , означава - против волята си. Например да си изпуснеш ракетата докато я носиш.

Има значение степента не мишлиш ли? - като да откраднеш не е същото като да убиеш нали? И някой като те напсува и го удариш, последното е по-строго наказание.

Удари я - наказание. Много просто. Ако търсите някакъв логически парадокс, че преди години тоя и оня не били наказани, винаги ще го намерите.

Ако знаеш че ти кроят шапката, ще внимаваш, нали така? Начи или Ноле не е знаел, или никой не му е взимал мерки... първото е невъзможно, няма как да не знае или да не предположи нещо такова, така че вероятно е второто, никой нищо не му крои. Излиза че това твърдение си е било само в твоя пръст. Ма много смучеш бе готин! Истината е по-проста. Има си правила, комисарите са консервативни. Точка.

Тоя балкански сел.та.к беше поставен на мястото му. Преди тази случка, прекъсна подаването на Кареньо като се правеше, че си е навехнал ръката...и това не му помогна. На повторенията се виждаше, че гледа в посока на съдията, топката беше ударена достатъчно силно за да предизвика смущение, но не очакваше да я нацели в гърлото.

Ужас просто! Наясно съм за какво става дума. АБСОЛЮТНО УМИШЛЕНО Е НАПРАВЕНО, С ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ! Преди години и аз бях тотално оплют и едва не загубих работата си (напуснах я 3 месеца по-късно след като си намерих еквивалентна) заради правописна грешка, запетая, в презентация от 40 и няколко слайда. Една-единствена грешка, нямаща нищо общо със съдържанието, а мотивът на шефа (новоизбран) беше, че който не знае правописа, ходи в първи клас, а не прави презентации, независимо от съдържанието! Впоследствие научих, че по подобен начин е изхвърлил още 10-на човека, или 2/3 от отдела:(:(:(, повечето от които страхотни професионалисти! Просто говедото си е разчиствало територия за свои хора... Вероятно същото е и при Ноле. Горе главата, а съдията, съдията, съдията пе.ер.с!!!

Вярно е, че има правилник. Но ако тази не се беше тръшнала, все едно са и отрязяли главата, правилникът със сигурност нямаше да бъде задействан. Уточнение. Не харесвам Джокович.

В случая ключът не е само в това, че не е имало умисъл, а че ударът не бе силен. Той имаше причина да махне топката, щото след гейма вече нямаше нужда от нея. Да, можеше и по-безопасно да се отърве от нея, но не е като да е постъпил кой знае колко безотговорно, както го изкарват. В живота не всичко е черно или бяло. Конкретният случай за мен бе по-скоро в сивата зона, което даде свобода на съдиите да вземат неблагоприятно за Ноле решение. Дали щяха да вземат същото решение, ако това бе някой техен сънародник, можем само да гадаем.

Начи сам си отговаряш. Онази вербално насилие глоба, този физическо насилие - аут! Много ли е трудно за разбиране?

Само затова, че е Ноле и е No1, не беше наказан за 1 година далече от кортовете да си оправя разклатените нерви...При подобни случаи като Налбандян и Шаповалов ИМАШЕ наказание за 1 година отстраняване !!!

Серина беше наказана с предупреждение след като хвърли ракетата. По късно след грешка на краката последва точка за Клайстерс (противника) . Серина поне пет минути нагрубаваше и заплашваше съдията на линията . Дори с убийство ! За това беше наказана с една ТОЧКА и мачът приключи.

Ударът беше с достатъчна сила и това се видя от повторението на камерата отгоре и зад съдийското столче особено ако те удари в гърлото или окото

И да допълня още нещо... Ако някой тенисист подхвърли топката на някой ball boy/girl, а последният се е заплеснал и съответно не реагира и топката вземе, че го докосне баж в клепача, и въпросният падне на земята и се запревива.... тогава по тяхната логика трябва да важи същото правило.

Ако беше негър никой нямаше да си помисли да го наказва, все пак живота на негрите има значение... Ако беше мръсен педал също нямаше да го накажат, защото това е дискриминация, тая сган има права... Ако Ноле беше роден в Канада например и беше послушко и мазник, нямаше никой да го наказва точно за това. За съжаление, големия Джокович е бял, спи с жени и е от Балканите, доста непокорен и смел голям шампион.

Аз харесвам джентълмена киряка,... И ти ли?

Не пиши глупости!Това беше идеален повод да бъде отстранен от турнира, та белким някой от домакините се придвижи напред. Наказанието е измислено от край, до край. Не могат да се примирят, че точно православен от държава, която не е под техен контрол може да е №1 в тениса. Това боде очите и постоянно му търсят цаката.

Когато серена заплашваше и обиждаше съдията на финала с Осака преди две години защо не я изгонихте бе, педелвайси лицемерни? Не посмяхте защото е американка, пък и чернокожа. Друго е да се дръвчиш на сърбин...

Точно това е, че в окото или гръкляна е наистина мал шанс да те удари, в т.ч. страничната съдийка трябва да се е заплеснала в друга посока, както стана тогава. Но ударът е спорно, доколко бе силен. За мен бе със средна скорост. Нямаше никакъв замах, какъвто би могло да се очаква, ако я бе ударил яростно.

Абе професоре, топката беше ударена при ПРИКЛЮЧИЛО разиграване, и в ПОСОКА на съдията. Дори не я подаваше на детето...

Провинциално , лузърско мислене, дерзай бай Ламби...

Значи трябваше да я изпрати в болница, за да е достатъчно за теб да го отстранят...

Едно е да спориш, а друго е физически да нараняваш. Още повече, че Серина никога не е имала подобни изпълнения на корта за разлика от Джокович.

Смешно е как злобари мразещи Джокович или сърбите измислят какви ли не причини за да оправдаят абсолютно НЕоправданото изгонване на шампиона !

А Серина как е с анаболите? Или там всичко е наред? Та кое е женското у нея, та се състезава при жените?!

Споко съдии и АТР шефове, все пак скоро Джокович ще бъде номер едно в историята поне за още 20 години, (теоретически) Тази случка, както и пандемията ще го забавят малко, но това няма никакво значение,...

Стига си философствал, има си правила. Можеш да ги прочетеш, публикувани са и са прости. Не винаги се спазват еднакво за всички наистина, но трябва това да е целта.

Предлагам Каскетов да го извика на детектора на лъжата дали е имал умисъл в удара или не !

Хм...нещо ми говори след тази случка, че може и да не стане. Годзилата от 3 години се мъчи да направи рекордната 24 титла при жените и все не става и не става...а на теория няма конкуренция.

Говорим за Джоката- а на вас на расизъм ви изби пак. Оставете Серена на мира. Множо сте умни и красиви, успокойте се.

"който се оказа и дама". Адски сексистко. Да не би мъжете да ги боли по-малко като ги ударят с топка в гърлото? Какво като е "дама"?

Коментар по горещата тема направи съдията Сьорен Фримел е жалък пендел. Даже не е взел пари за това. Просто са му наредили да го направи, ако има повод. Това е.

Има правилник и принципи да се спазва. Две непознати думи за балканските ширини. От 9 кладенеца вода се вади да се защити Нолето. Как пък не чухме от нито един тенисист, треньор да се изкаже че е било насправедливо изгонването...

този случай ми отвори очите, че няма "невинно" ядосване, защото всяко е способно да донесе най-неочаквани последствия

трябвало е да се оправдава поне 13 минути, тогава е можело и да не го изгонят.

Драги ми българино, в държавата ти се избиват за паркомясто, а ти си ми тръгнал да осъждаш тази случайност като физическо нараняване. Жалка работа

"Великия" Ноле се прибра поср.ан...Кажи му сърбин и не го обиждай повече...

Като чета коментарите разбирам защо сме държава от пролетарско-селски тип с проблем с мутрите....

Точно това казвам бе, умник! Давам примерна ситуация, в която би било очевидно, че техните "правила" не биха били справедливи, защото и в тази хипотетична ситуация решението, по тяхната логика, трябваше да е същото.

Ако беше някоя от сестрите Уилямс, нямаше да е такова решението. Те допинг не взимат, нищо, че са с тестостерон на нивата на млад бик.

Аз ги замерях съдиите направо с ракетите,но публиката винаги ме уважаваше.

Даже може да те онодат...само пендели и тестостерон ти е в главата

Но не беше ли по справедливо за всички, да му друснат яка глоба и да дадат половината пари на потърпевшата, без да го дисквалифицират.