17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не ги кара насила да упражнавят този спорт. Като са станали ръгбисти, ще ги блъскат по главите. Ако искат да ги целуват - да са станали педали.

Нали може да се гледа на видео, какво реве там?

Що не играхте "шах" или "не се сърди човече", бе? Сега всички са им виновни, че са ги блъскали по кухите кратуни!

"Причината за ХТЕ са множеството удари, които тези спортисти понасят по главата си." Ако не искат да ги блъскат по главата да ходат да копят царевица.

Значи за ударите по главата (особено в бокса) се говори още от 80-те години. Нали затова почти всички спортове, където е възможно да те ударят по главата (без ръгбито май) носят каски и шлемове. Отделно са подписвали договори като професионални спортисти и никой не ги е карал насила да практикуват тези спортове. Ама пусти пари.

Кой ги е карал да избират този спорт? Все едно да станат боксьори и защо ги удряли по главата!

Като Движението Me Too започват да стават нещата.. Дават мило и драго да влязат в профи-лигата, изкарват милиони и изведнъж, на края на кариерата си, се сещат, че спортът им е навредил.. Ами играйте шах-мат, бе! Ама няма такива пари, а?

Аз пък си спомням всичко, включително и най-първия сапунен сериал Робинята Изаура, но не съм ставал шампион.

Някой да не би да ги е карал на сила да ходят там и да се блъскат?

хехе то малко като виц , глупав бил пък не ходи в тоалетната да търси за ядене ами отишъл в скъпоплатен спорт и като приключил дело води че е повреден за още пари ...за още мнооого парии ! и как да е глупав тоочовек кое му е увреденото като добре си прави сметката

ми да ама банковата ти сметка празна а на ръгбиста ?

Е като почваш да тренираш даден спорт, не ти ли е ясно, че освен пари и слава, има и травми? Съжалявам, че са получили такива увреждания, но това е което сами са си избрали да правят.

Спомням си началото на 90-те и демокрацията по телевизията се прокрадна идеята да ни покават и този "благороден" спорт. Та и до днес помня една леля, която явно беше емигрантка в Обединеното краство, запозната добре със самия спорт, но интересното беше нейния коментар. Вижте какви благородни и интелигентни мъже са това, а то братко едни людоеди с два пръста чело блъскащи се като кочове в размножителен период. Та така и до днес не разбрах къде тая жена виждаше интелект и благородство. Явно британките повече се интересуват от нагона и бушуващите хормони на едни примати па лордо нали си има прислужника ;)

Да не са били насилени да играят и спортуват? На всеки всичко му е криво от 20-30 години. Всеки носи отговорност за решенията, които взима.

Мозъците на ръгбистите май са си увредени априори ...

А заработени пари ще връщат ли? Някой насила ли ги е заставял да играят този спорт?

За да тръгнеш да играеш ръгби, мозъка ти трябва да е увреден вече...

Да не бързат да плащат. Скоро няма да помни че е имало такова нещо ...

ама някой ги е накарал да го правят или те са си решили да са ръгбисти?

Пич преди много гоидни работех в Литекс и имах досег с много от спортисте им в различни видове спорт ... по -прости и малоумни същества от фурболистие нямаше

В редица контактни професинални спортове каски няма ..назъбник и това е

Първо требва да докаже , че не си е тъп по рождение.

Този спорт не е приятен за гледане като всяка тъпотия, измислена от янките!

Как помниш, че искаш обезщетение, а не помниш за какво?

Не много исвестен факт е, че ръгбистите са всъщност доста по-интелигентни от футболистите. Докато нашите Божинов, Джизъса и т.н. завършват недуразуменията, наречни 'спортно училище', където образователният стандарт е трагичен и ги пускат да минават леко, в страните, където се играе ръгби, той е спортът на висшите класи и играчите често завършват частни училища с високи стандарти и дисциплина, а после и университети (а не 'спортни академии'). Ако владееш английски и сравниш интервю с ръгбист и с футболист, ще забелешиш фрапиращо огромна разлика в начина на говорене. Препоръчвам да изгледаш един цял мач по ръгби (напр. финала от последното световно между Южна Африка и Англия) и вярвам, че ще придобиеш много различна представа. Откакто гледах преди 9 години тогавашния финал на Super Rugby, не мога да изтрая и 10 минути футбол. Никога не е късно човек да научи нещо ново.

Не е измислен от янките. Американският футбол е прозиводен от ръгбито.

А не са ли знаели за рисковете в този спорт! Утре и боксьори ще съдят федерацийтеза подобни неща’ На луди ли се правят

А, бравос! А га ядоа кифтетата ни риваха? Контактен спорт, с много 'влизания"...че както е тръгнало с демокрацийката утре и боксьорите ше почнат да съдят....ООН примерно, че са получили по 2к удара и имат деменция/алцхаймер и тн

не оспорвам кой вид спорт колко интелект провокира, но самия факт в статията за тези момчета, блъскането и деменцията на мнозина от тях говори донякъде в моя подкрепа, а иначе да и на мен ми е известно, че доста момчета от колежите и университетите на острова го практикуват

Да знаеш някой лорд ръгбист . Голчм виц си написал .

пияниците да съдят кръчмите че са им давали пиене

Да докажат че мозъците им не са били увредени преди да влязат в спорта

И аз искам обезщетение защото ми разбиха гъ... на тираджийската отбивка край Ботевград, нищо не си спомням

пари не бива да се дават, че стават опасни

Нема да ти цъкам минус щот си тъпа отнезнамкъдеси пу....

а не помниш ли как цвърчеше от кеф

при това не е един

Преди 30-40г когато са започвали не са се знаели тези рискове. И никой не им е казвал да носят каски (ръгби каски, не твърди тип хокейни или ам. футбол), които биха значително намалили риска.

Г-жо Бонева, явно грам си нямате понятие що е то ръгби и какъв спорт е. Колкото до "приятен" - това е лично понятие ... Мен лично художествената гимнастика не може приятна и съответно не я гледам , но не я отричан като спорт

Доста тъпо изказване. И важи за доста спортове по вашата логика ... съм сигурен , че средното IQто е по-високо в ръгбито отколкото във футбола.

И не само във Великобритания, но и във Франция (където средното ниво въобще е доста по-високо). А в южното полукълбо е религия и начин на живот.

е тук лесно може да се оправят работите - тия няма да помнят - дали са получили парите или не.. само адвокатите трябва да се договорят - и да земат половината пари от федерациите и после ще ги успят - имахте пари, ма после ги профукахте в лас вегас... ма не помните ли ???

утре няма да помнят

9911 обаче е прав. Ръгби-то е бил спорт за простата, работническа класа, която току що се е изграждала в стара Англия. Културният вариант на този спорт за лордове и мамини синчета е.... футболът. Крикетът е бил твърде отегчителен вече, и тези, които са търсили повече движение и нещо с топка са взаимствали от ръгби-то за да създадат играта футбол. Официално е признато, че в някои от колежите на университета Оксфорд за първи път се играе футбол

Познавам доста хора които от вдигане на тежко по време на работа им се предаваха кръстовете. Те кого да съдят? Лично аз като започнах да имам проблеми и смених работата. Тези защо не са сменили професията или просто за друго не стават

и я не помним кво съм пил снощи , ама не сакам обезщетение от кръчмара