Информацията бе потвърдена от самата Златева.

"Да, приех поканата на ГЕРБ, още не сме говорили за място в листата", заяви шампионката и допълни, че ако влезе в 42-то Народно събрание, ще направи за спорта "хубави неща".

Станка е от сливенското село Крушаре. Очаква се обаче номер 1 в местната листа на ГЕРБ да е досегашната депутатка от района Десислава Танева. Сливенските гербери са номинирали още колегата й Диян Червенкондев, областния управител Марин Кавръков, шефа на градската организация на ГЕРБ Здравко Костадинов, кардиолога д-р Бакалов от Твърдица и бизнесмена Тодор Начев.

Шампиони ще са в листата на доскоро управлявалата партия и във Варна. Там предложени за депутати от гражданската квота са боксьор №1 на България за XX век Ивайло Маринов и олимпийската шампионка по гребане и съпруга на спортния министър от кабинета "Борисов" Свилен Нейков - Румяна Нейкова

Всички структури на ГЕРБ обаче започват номинациите си с две имена - Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Все още обаче Борисов не е решил дали ще се кандидатира за депутат.

ГЕРБ отново се регистрира първа сред политическите сили, след като от младежката организация пазиха цяла нощ ред. Вчера председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и Искра Фидосова внесоха в ЦИК над 55 000 подписа за регистрация за участие във вота.