Три от индивидуалистките при жените са с контузии, което осуети днешното им представяне. Това са Кристина Ташева, Мария Матева и Анастасия Киссе. Първите две са с еднаква травма – счупена костица на стъпалото, поради което са с поставени лонгети. Анастасия Киссе, която се подготвя в Русия, също е с контузия и ще пропусне първите запланирани стартове.

Своите композиции пред съдиите представиха Невяна Владинова, Сара Стайкова, Радина Филипова и Катрин Тасева при жените. Участие взеха още ансамблите на България и Турция, както и състезателките при девойките.

"Трябва да се пазят, да тренират правилно, за да не се контузват. И натоварване, и възстановяване, трябва да се внимава. Много лошо, много неприятно", сподели Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика.

"Ансамбълът има две много различни съчетания. Харесаха ми много. Още могат да наситят първата част на съчетанието с бухалките. Хубави композиции, с хубави музики. Топки и ленти – много рисковани, много оригинални и много нестандартен стил за български отбор, което много ми харесва", сподели Раева, цитирана от Гонг. 

"Мария и Невяна имат много големи шансове да се борят за осмицата и двете. Ако Невяна си изпълни всичко по регламент, защото още не го прави, смятам, че тя може да се намеси много сериозно за медал в многобоя. Всичко това се отнася и за Мария Матева, но трябва да много се пазят", коментира още шефът на родната централа.

Националният ни отбор по художествена гимнастика се подготвя за Гран при в Москва.

Надпреварата ще се състои от 28 февруари до 2 март в руската столица.