Днес грациите ни получиха за втори пореден път наградата за най-добър отбор на месеца в анкетата на Пресклуб България, след като в края на март спечелиха сребърен медал на Световната купа в Лисабон.

"Много сме щастливи, това е признание на нашия труд, надяваме се да продължаваме все така. Като цяло състезанието в Лисабон беше много трудно, защото целият елит на художествената гимнастика беше там, всички най-добри отбори. Допуснахме груби грешки на ленти, но след това се съвзехме с помощта на нашия психолог Татяна Янчева. Съвзехме се, стегнахме се и си изиграхме перфектно съчетанията, и получихме сребърен медал", разказаха Ренета и Християна, цитирани от БГНЕС.

"Съчетанията ни са доста трудни, ще ни трябва още доста време и доста състезания да минат, преди наистина да ги усетим улегнали. Може би ще ги усетим едва на последното състезание, защото ние по цяла година работим едно и също, но след всяко състезание си взимаме поука и работим върху мястото, на което сме допуснали грешка", допълниха те.

Гимнастичките разкриха състезателната си програма за следващите месеци.

"Още утре заминаваме на Световна купа в Италия, там също ще са всички отбори - 21. След това ни предстои още една Световна купа в Узбекистан, първите Европейски олимпийски игри. След това имаме още Световни купи, включително и тази в "Арена Армеец" и на края на годината е квалификацията за Олимпиадата".

"По-трудно ни е, защото отговорността е по-голяма, ние наистина не искаме да разочароваме никой. Стараем се максимално да си вършим работата качествено, за да може след това резултатите да се повторят".

"Гледаме вече към Олимпиадата. Това е нашата мечта - да стигнем до Рио. Първо трябва да си вземем квотата. Искрено се надявам да продължаваме да тренираме по същия начин, да сме здрави най-вече, да нямаме травми и да си сбъднем мечтата да вземем медал от Олимпиадата. И да зарадваме цяла България, защото България разчита на нас", споделиха още двете.