Великанът Яромир Ягър се самопредложи за трансфер в Националната хокейна лига, въпреки че през февруари навърши 50 години.

Чешката легенда на леда все още е действащ играч в родния Кладно, където започна кариерата си през далечната 1985 г., една навършил 13. Ягър публикува в социалните мрежи:

"Към генералните мениджъри в НХЛ - аз също съм свободен агент отново. 191 сантиметра, 108 килограма... На 50 години, малко бавен, но все още имам много силни ръце и прилична техника. Ще донеса опит. Ако може, да играя само в домакинските мачове. Обадете ми се по всяко време, имате ми номера.

Също така, като собственик на клуб (той е играещ такъв на Кладно - б.р.), търся защитник, но това е друга тема."

В края на поста има и едно "няма майтап", но е сигурно, че това си е точно шега. Няма как на 50 Ягър да се върне в лигата с младите лъвчета и огромните натоварвания.

Чехът вероятно е предизвикан да напише публикацията от някой от многомилионните трансфери, случили се в НХЛ в последните дни. Вероятно е заигравка с това, че играч е оценен далеч над стойността му - поне според чеха.

Ягър изкара 11 сезона в Питсбърг, 3 във Вашингтон, 4 в Ню Йорк Рейнджърс, 3 във Флорида, два в Ню Джърси Девилс, а по един изигра в Калгари, Бостън, Далас и Филаделфия. Общо 27 години в НХЛ, плюс мачове в първенствата на Чехия, Германия, Русия, Швейцария и Италия.

Притежател на куп върхови постижения не само зад Океана - изиграл е 1733 мача в НХЛ и общо над 2000 в кариерата си, има 970 гола. Член на Тройния клуб в хокея - а там са малцина, които са спечелили Купа "Стенли", олимпийската и световната титла. Избран в Залата на славата на хокея.

Е, вече е малко бавен и няма да пътува за гостуванията, но... струва си риска с такъв митичен играч, нали?