4 златни и един бронзов медал спечелиха българските състезатели във втория ден на Открития европейски шампионат по лека атлетика за хора с интелектуални затруднения в Упсала (Швеция).

Шампионът в спринта на 100 метра Александър Асенов прибави в актива си още две титли след като триумфира в трибоя и в дисциплината дълъг скок. В трибоя състезателят на Харалампи Георгиев и Бойка Петкова спечели златото с актив от 847 точки, а в дългия скок триумфира с 3 метра 98 сантиметра.

Радена Ангелова пък доказа, че е най-бърза в Европа в дисциплината 1500 метра спортно ходене след като спря хронометрите на 13 минути 20 секунди 87 стотни.

Нашето момиче извоюва бронзово отличие в трибоя като събра актив от 468 точки и завърши на 4-то място в хвърлянето на копие с постижение на 10 метра 39 сантиметра.

С титла от Швеция ще се прибере и Боян Вандов, който стъпи на първото място в мятането на диск като изпрати уреда на 13 метра 24 сантиметра.

Спортистът от Федерация Адаптирана физическа активност - България с председател Слав Петков завърши на призовото 6-то място в хвърлянето на копие с резултат от 9 метра и 2 сантиметра.

До момента в шампионата българските спортисти имат 5 златни и един бронзов медал.