Ивайло Иванов отпадна на олимпийския турнир по джудо в категория до 81 килограма.

Българинът започна с победа, но загуби втория си мач от надпреварата срещу Шарофидин Болтабоев от Узбекистан след продължение и т.нар. "златна оценка".

Двамата бяха получили по две предупреждения и в шестата минута на продължението съперникът на Иванов успя да контрира атака, което е достатъчно за победата. Мачът продължи общо 10 минути.

Това сложи край на българското участие в джудото, след каро по-рано отпаднаха и другите ни двама представители - Янислав Герчев и Ивелина Иванова.

"Много съм разочарован. Не знам какво да кажа в момента, защото дадох много труд, лишения, но не успях, за жалост.

В продължението се надявах да му дадат трето "шидо" затова гледах да давам максимума, да влизам повече, да мога да съм активният, за да го накажат. Трето "шидо" и това щеше да ме отведе до четвъртфиналите, но за жалост съдиите не решиха така и няма какво да направим. Той си ме върна и това си беше чиста оценка. Изморихме се и двамата, може би аз с една идея повече поради простата причина, че давах максимума, за да мога да взема "шидото" и исках да направя максимални атаки. Накрая се получи ситуация.

Няма никакво задоволство, че съм тук, защото аз вече съм бил на Олимпиада. Дойдох за медал. Това беше целта. Заради самото участие не чувствам никакво удовлетворение. Хубаво е, че съм завоювал квота, не искам да прозвучи грозно, но аз наистина бях дошъл за медал и това беше единствената ми цел в Токио, но за жалост се прибирам вкъщи с празни ръце/

Тук съм от 11 юли. На мен по никакъв начин не ми е направило впечатление, че има пандемия, освен че трябва да дишаме през маски, защото аз съм тук да си свърша работата. Бях фокусиран върху това нещо. Идеята ми беше да дойда, да се аклиматизирам, да спя, да тренирам и да се храня. Затова съм тук. Нямам нужда нито да обикалям Токио, нито другаде, защото аз го приемам по съвсем различен начин. Пандемията не ми е пречила въобще. В селото е спокойно, слагаш маската и въобще не усещах, че има кой знае какво ограничения, да те натоварват нещо. Дори всекидневните тестове със слюнка. Бях изолирал абсолютно всичко в главата си, за да се стремя към целта", обясни той.