Шели-Ан Фрейзър-Прайс спечели спринта на 100 метра при жените в старта от Диамантената лига в Лозана. Ямайската спринтьорка постигна нов личен рекорд с 10.60 секунди, като това е и третото най-добро време в историята на дисциплината.

Олимпийската шампионка и сънародничка на Фрейзър-Прайс - Илейн Томпсън-Хера остана втора с 10.64 секунди и съответно най-доброто губещо време в Диамантената лига досега. Тройката бе допълнена от Шерика Джаксън, която пък завърши с бронза в Токио по-рано през месеца.

Така първите три в Лозана бяха същите състезателки, качили се на почетната стълбичка на Олимпиадата, но в различен ред. Фрейзър-Прайс взе сребро на Игрите в Токио.

"Вярвайте или не, все още не съм направила най-доброто си бягане. Знам, че имам да дам още много на спорта. Трябва да работя върху техниката си, но ще видите още от мен през сезона. Целта ми е да стигна до 10.50 секунди", коментира Фрейзър-Прайс и добави, че няма фикс идея да подобри световния рекорд на Флорънс Грифит-Джойнър от 10.49 секунди.

"Нямам планове за световния рекорд и всъщност никога не съм си помисляла, че мога да бъда толкова близо. Ще продължа да се трудя здраво, искам да завърша сезона силно и да бъда още по-добра