Родният щангист Христо Христов изрази разочарованието си от развоя на състезанието в категория до 109 килограма.

19-годишният талант вдигна достатъчно килограми за бронзов медал, но съдиите взеха доста спорно решение и не зачетоха последния му опит заради леко трепване на дясната му ръка. Ситуация, която виждаме при почти всеки състезател, но реферите избирателно виждат проблем при един състезател, а си затварят очите при друг.

В интервю пред "24 часа" Христов сподели мнението си за получилата се ситуация, която го остави без отличие в Токио.

"Чувствам се ограбен. Хората, които ме гледаха и подкрепиха видяха истината. Всичко беше перфектно. Треньорът е безупречен, така преценихме ситуацията, че вдигнах толкова, колкото ми стигаше за медал.

Решението на журито си е тяхно, не мога да го коментирам. Само мога да кажа, че ми попречиха да си оправя живота. Залагам главата си, че опитът беше чист отвсякъде. Ако някой може да го оспори, нека заповяда.

Вдигнах всичко, което бях планирал. То щеше да е достатъчно, но не ми го дадоха. Техниката ми е безупречна, има неща, по които обаче трябва да работя, но това ще стане след почивката.

В момента съм демотивиран да продължа, май ще си почина доста дълго време. Имам малка сестра, която не ме познава, бяга от мен, защото съм само по лагери, почти не ме е виждала. На следващата Олимпиада ще бъда по-силен.

Не съм най-добрият, но ще стана. Това е истината. Имам бъдеще, а и много хора могат да го потвърдят. Дори целият ни отбор е толкова добър, че не може да си представите.

Много скоро ще покажем на света какво е да ги дъним навсякъде. Ще върнем славата на българските щанги", сподели той.