Актуалният №1 в ранглистата на снукъра Джъд Тръмп изхвърча от Световното първенство в зала "Крусибъл" след епичен четвъртфинал и поражение от Шон Мърфи (на снимката).

Тръмп стигна до 11:11 фрейма от 6:10 и играеше великолепно, но не успя да запази инерцията след изравняването и загуби с 11:13. Мърфи запази спокойствие, въпреки че на моменти гледаше безпомощно отстрани сериите на световния №1, който сякаш бе напипал най-силната си игра.

"Бях като онзи герой от филма "Роки", който просто седи на ринга и руснакът го пребива от бой, а той единствено иска да остане на краката си - описа изживяването Мърфи. - Някои от ударите на Джъд бяха просто невероятни, а публиката го подкрепяше все по-бурно и аз просто си седях на стола като на мъчение. Но когато получих шанса си, се възползвах от него. Това е великолепна победа за мен."

Така и тримата най-високо поставени в ранглистата играчи - Тръмп, Рони О`Съливън и Нийл Робъртсън, вече не са в играта за световната титла.

На полуфинала Мърфи ще играе срещу Кайрън Уилсън, загубил преди година финала от Рони О`Съливън. Уилсън си проби път до полуфинала с невероятна вечерна сесия срещу австралиеца Робъртсън, влязъл в турнира като един от играчите в най-силна форма и сочен сред фаворитите от букмейкърите.

Но след 8:8 изведнъж Кайрън намери друго ниво на играта си и записа пет поредни фрейма, за да спечели с 13:8.

Голямата драма бе между Антъни Макгил - пратил у дома Рони по-рано в турнира, и Стюърт Бингам. Мачът предизвика огромни емоции и Бингъм триумфира с 13:12 в епичен завършек.

Най-лесно към полуфинала прекрачи Марк Селби, след като разби необяснимо с 13:3 Марк Уилямс, който пък го посочи като вероятния нов световен шампион.

Трикратният първенец Селби е вече и фаворит №1 на букмейкърите, което далеч не бе така преди четвъртфиналите. Веселякът от Лестър играе фантастично и преди днешния старт на двубоя с Бингъм изглежда наистина непобедим.

Полуфиналите стартират днес, като се играе до 17 фрейма. Финалът е в неделя и понеделник в четири сесии до 18 победи.