Популярният австралийски ръгбист от близкото минало - Тутай Кефу, е в болница заедно с цялото си семейство, като всички са с тежки порезни рани след нападание на крадци.

Ужасният инцидент се разиглал тази нощ пред дома на ръгби звездата, който към момента е треньор на националния тим на родината си Тонга.

Бившият австралийски национал и семейството му чули необичаен шум пред дома си, когато видяли трима маскирани мъже да опитват да откраднат един от автомобилите им. Кефу, съпругата му, както и двете им деца - момче (21) и момиче (18), излезли в опит да попречат на крадците.

Тримата маскирани мъже обаче били въоръжени с нож, брадва и мачете, като изобщо не се поколебали да ги използват срещу семейството.

Добрата новина е, че нито един от тях няма опасност за живота, но прорезните им рани са сериозни.

Тутай Кефу е претърпял операция и се възстановява, като най-тежко е състоянието на неговата съпруга. Заради сериозните рани по ръката, тя може и да не използва пълноценно единият си крайник до края на живота.

С травми по ръцете и гръба е синът на ръгбиста, най-леко е пострадала дъщеря му.

Все пак снажният ръгбист е успял да реагира и да попречи на двама от крадците да избягат, като се оказало, че и двамата са 15-годишни младежи от Бризбън.

Третият от тях е избягал и предстои идентифицирането му.

Според местните власти, става въпрос за напълно аматьорски опит за кражба, при който тримата са реагирали панически, заради което в крайна сметка не се е и стигнало до фатално намушкване на популярното ръгби семейство.

Снимка: Getty images