Най-актуалната спортна звезда на американските спортове счупи рекорда с най-скъпия договор в историята.

Патрик Махоумс, куотърбек на Канзас Сити в американския футбол, преподписа с този отбор до 2031 г. за 503 милиона долара. Контрактът е 10-годишно удължение на настоящия, като в него има и бонуси извън тази сума.

Махоумс е на 24 години и е считан за гениален на поста си, а и отборът е изграден около неговите качества.

Канзас спечели титлата на Супербоул през февруари и експертите предвиждат, че този отбор с Патрик в сърцето му ще изгради династия от поне 3-4 шампионски сезона в следващите години.

Това е и актуалният MVP на Супербоул 2020, както и за целия сезон в Националната футболна лига през 2018-а. Отборът на Канзас направи паметен рейд до титлата, воден от Махоумс.

След избирането му драфта през 2017-а, Патрик е с 302.4 ярда пасове средно на мач, което не е постигано от никой куотърбек в историята на НФЛ в първите му три сезона. Дори легенди като Брейди, Менинг и Монтана не могат да се похвалят с такива статистики.

"За нас е привилегия да имаме най-талантливият играч във футбола - каза Кларк Хънт, президентът на Канзас Сити. - Той е необикновен лидер, играч и човек. В следващите 10 години цялата структура на клуба ще е изградена с Патрик в основата."