Най-големият хокеен лидер на новото време - Александър Овечкин, не спира да записва нови постижения за историята в кариерата, която застрашава и най-важния рекорд в Националната хокейна лига.

Руснакът заби два гола за по-малко от четири минути при победата на Вашингтон като гост на Калгари с 5:2.

И двете попадения на взривния номер 8 дойдоха при предимство с един човек повече на леда за тима му.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ МАЧА С ПОРЕДНОТО ПОСТИЖЕНИЕ НА ОВЕЧКИН>>>

Овечкин вкара шайби №20 и №21 за сезона, с което е втори във вечната ранглиста по поредни години с 20+ гола. Само един играч в историята е с по-дълга серия от такова постоянство на реализирани попадения - Мистър Хокей.

Легендарният Горди Хау има 22 поредни сезона над тази кота.

38-годишният московчанин гледа обаче не към този, а към друг рекорд, който ще го утвърди сред митовете на играта. Руснакът вече има 843 гола в NHL и само 51 го делят от вечния номер едно. А това е Уейн Грецки, считан за напълно недостижим.

При положение, че редовният сезон още не е завършил, а отборът на Овечкин е в добра позиция да достигне и плейофите, може да се прогнозира, че изоставането от най-добрия в историята ще бъде намалено още от Александър.

А и още нещо - той има договор с Вашингтон до края на сезон 2025-26 г., което означава, че ще играе още две пълни години за единствения тим, екипа на който е носил зад Океана.

Ако се опази от контузии, това са потенциално поне 164 мача след края на настоящия сезон, от който също остават 15 двубоя (без да броим евентуални плейофи).

Рейтинг от един гол на повече от 3 мача ще е достатъчен за подобряването на "недостижимия" рекорд на Грецки.