Рони О`Съливан продължава без да даде никакъв шанс на съперниците по време на Открития шампионат на Обединеното кралство по снукър.

В свой стил (когато е в настроение), Ракетата прегази Тиан Пенфей от Китай с 6:0 за 66 минути. и продължава защитата на титлата си от 2018-а. Той е печелил турнира общо 7 пъти. Това е втора поредна негова победа в тазгодишното издание на нула.

На 1/16-финал са и Нийл Робъртсън, Марк Селби, Стюърт Бингам и Марк Алън.

Ако спечели надпреварата, О`Съливан ще направи рекорд с 37 титли от ранкинг надпревари. В момента той е равен с големия Стивън Хендри - по 36.

И докато Рони с усмивка съобщи на репортерите, че Йорк - старата столица на британците, където е надпреварата, е любимият му град на Острова, той не пропусна да захапе колега.

Под прицел попадна Джъд Тръмп, който е в отлична форма и през годината спечели Световното първенство, както и три титли от ранкинг турнири.

"Той е фантастичен играч, но още е не е един от великите в нашия спорт. За това трябва да си на ниво 10-15 години, не 10-15 месеца - каза Ракетата. - Да, играе силно, даже невероятно в момента.

Но дали неговата визитка е равна на моята, на тази на Стивън Хендри, Стийв Дейвис, Джон Хигинс или Рой Риърдън? Не мисля. Разликата между много добър играч и един от великите, е в постоянството да печелиш за дълъг период."