Съдбата понякога носи своите странности в спорта, а най-голямото колоездачно състезание "Тур дьо Франс" никога не е било изключение.

През 2020 година един от най-добрите спринтьори в света Фабио Якобсен едва не загуби живота си в тежък инцидент по време на финалния спринт на първия етап в Обиколката на Полша. Тогава нидерландецът загуби всичките си зъби, получи мозъчна травма изпадна в изкуствена кома

Четири месеца по-късно той отново се качи на велосипеда, а сега, две години след ужаса той е победител във втория етап на тазгодишната обиколка на Франция, която започна в Дания. Това е първа етапна победа в Тура за Якобсен, като той има и пет в Обиколката на Испания.

След вчерашния часовник, който даде началото на Тура, днес колоездачите прекосиха голяма част от широчината на Дания, като включително минаха през шестия най-голям мост в Европа - Големия Белт.

Якобсен, който кара за отбора "Куик Степ", спечели финалния спринт и доказа, че не случайно бе избран в отбора пред легендарния Марк Кавендиш, който няма да има възможността да подобри рекорда на Еди Меркс от 34 етапни победи в Тура.

Втори в днешния етап завърши белгиеца Вут ван Арт от "Джъмбо Висма" и по този начин си спечели жълтата фланелка, след като вчера беше втори в часовника. Досега тя беше носена от победителя в часовника Ив Лампарт от "Куик Степ", който участваше при тежко падане на моста, но успя да завърши в основната група.

В рамките на днешния етап имаше няколко тежки падания, включително и такова два километра преди края, което разцепи финалната група на две. За щастие на падналите колоездачи те получават протекция и не губят време спрямо лидерите.

Големият фаворит за победата и актуален шампион в Тура Тадей Погачар също завърши близо до лидерите и състезанието му върви по план.