Играчите на Флорида Пантърс го удариха на луд купон, след като във вторник рано сутринта българско време спечелиха за първи път в историята титлата в Националната хокейна лига.

Партито продължи над 24 часа, като се пренесе в сутрешните часове по плажовете около Форт Лодърдейл, а най-ценния трофей в играта хокей на лед - Купа "Стенли", се окъпа във водите на Атлантическия океан.

В отбор от луди глави, Матю Ткачук се оказа най-смел и скочи с 16-килограмовия приз във водата от яхта, наета от собственика на отбора за празненствата. Купата е висока почти метър, тежка и масивна е, но Ткачук я удържа над водата.

Щеше да е доста конфузно да се налага да се наема и водолазен екип, за да я вадят от дъното.

Снимка: AP/БТА

Празненствата във Флорида са големи, след като Пантерите за първи път в историята печелят трофея. Отборът мина през големи разочарования през 1996 г. и миналия сезон, когато губеше финалните серии.

Създаден едва през 1993-а, този тим често бе обект на ирония и присмех от феновете в лигата, която е изтъкана от традиции. Не стига, че е от щат, тотално неасоцииран с хокея до 90-те години на миналия век, а дори там е втори след Тампа Бей, създаден година по-рано.

Този отбор пък има три трофея в лигата, като загуби и още два финала.

Но сега цялата ирония и подигравки са заглушени - Флорида се къпе в славата на Купа "Стенли", а самият трофей - в Атлантика.

Снимка: AP/БТА