Том Брейди отново е името в заглавията на медиите зад Океана, след като скандално съдийско отсъждане практически предреши мача на неговия Тампа Бей срещу гостуващия Атланта (21:15).

Той бе свален напълно легално и според правилата от отбраната на съперника, което щеше да принуди съотборниците му да предадат владението на топката на съперника и да остави няколко минути на Атланта за атака и евентуално изравняване, че и победа с тъчдаун.

ВИЖТЕ КАК ЕДИН ДРУГ КУОТЪРБЕК БЕ ПРЕГАЗЕН И КОНТУЗЕН В НЕДЕЛЯ>>>

Вместо това реферът Джероум Богър, един от опитните в НФЛ, отсъди "твърде групо отношение към подавача" - буквално преведено, въпреки че такова нещо се отсъжда при удар, очевидна грубост или поведение на защитника, извън границите на нормалното.

Такова в случая нямаше и бе ясно, че Брейди, който отиде да говори със съдията преди да бъде обявено решението му, е основната причина за отсъждането.

Твърде големият респект към него, ако трябва да сме точни.

"Не виждам нищо мистериозно в решението, случва се постоянно - обясни реферът след мача. - Видях прекалено грубо отношение към куотърбека, а и след случилото се с Туа Тугавайлоа преди няколко мача, ясно е, че има инструкции да сме внимателни.

Защитникът показа ненужна грубост, хвърли подавача на земята и това е основанието за отсъждането ми."

"И по-мистериозни неща сме виждали - отклони въпросите на репортерите треньорът на домакините Тод Боулс. - Естествено, че съдиите ще пазят Том и останалите водещи играчи в лигата. Никой не иска да ги види контузени, нали?"

ВСИЧКО ОТ КРЪГА В НФЛ С РЕПОРТАЖИ И РЕЗУЛТАТИ>>>

Но медиите в Щатите са направо същисани от решението.

"Как, по дяволите, се очаква някой да спре куотърбека, ако не го събори? Това е футбол (американски, уточняваме) все пак!", пише "The Athletic".

Категоричното и общо мнение е, че Брейди просто е повлиял на арбитъра с репутацията си. А и разговорът в лицето му, докато той обмисля решението...

Напоследък около Том новините не са бляскави, както сме свикнали да е от 20 години.

Най-титулуваният и популярен играч в историята на НФЛ се развежда, съпругата му Жизел Бюндхен отведе децата им извън семейната къща, а и на терена сезонът не върви идеално.