Юсеин Болт отправи тежки думи към наследниците си на пистата в спринта, които би следвало да търсят неговите постижения. Уникалният шампион от Ямайка не вижда в тях това, което го направи най-бързият човек в историята и осемкратен носител на олимпийско злато.

"Нивото на мотивация е паднало много - сподели наблюденията си Болт пред агенция "Ройтерс". - И не виждам нещата да се подобряват. Тези млади момчета, които гледам да тренират например тук, в Ямайка, ми се струват доста разглезени. И това е показателно за спринтьорите в страната за последните години. Когато аз бях на пистата, виждах около себе си безкрайно мотивирани хора. Всички работихме много здраво за победите си, за медалите си."

Болт обаче запази добри думи за атлетките на Ямайка, като ги нарече "по-умни" и предрече, че те ще имат повече успехи от мъжете.

"Вероятно, това е заради по-голямата им схватливост, имат цели и ги преследват. Жените ни искат да са богати и да успяват, а при мъжете не виждам голяма мотивация за това", анализира Светкавицата.