След първите три състезания миналата година "Скудерията" имаше 33 точки, сега те са 79, а Себастиан Фетел вече взе първата си победа като пилот на италианския тим. В Китай, където Себ се качи за трети път на подиума в три старта, а Райконен остана 4-и, Кими прогнозира, че "Скудерията" може да спечели световната титла.

"Титлата? Защо не? Успяхме да постигнем сериозен прогрес и се надявам, че в хода на сезона ще продължим да се развиваме все по-добре – обясни Райконен. – Явно е, че всички отбори прогресират, така че нашето представяне ще зависи и от темпото на другите, но вече хванахме правилната посока и правим нещата така, както трябва. Просто трябва да сме малко по-търпеливи. Трябва ни време, за да разгърнем истинските си възможности.

В Малайзия Фетел показа, че можем да побеждаваме, но засега това не важи за всички писти. Трябва да продължим да притискаме "Мерцедес", постоянно да сме до тях и да можем да използваме всеки шанс, който се появи пред нас – грешка на "Мерцедес" или промяна на условията в наша полза", завърши Райконен, цитиран от Фокус.