Британският вестник "Дейли Мейл" твърди, че в състоянието на Михаел Шумахер има чувствително подобрение. Таблоидът обаче не се позовава на свидетели или близки до семейството на легендата.

Ситуацията около Михаел остава една от големите загадки за света, след като преди почти 5 години той получи много тежки мозъчни травми при падане на ски.

Според изданието, Шуми вече не е прикован за болничното легло, както и не е постоянно овързан в системи, уреди за помагане на дишането и функциите на организма.

Публикацията не уточнява доколко седемкратният шампион във Формула 1 е в състояние да контактува и възприема околния свят.

Преди седмица германски епископ потвърди, че е бил в имението на звездата в Швейцария и е подал ръка на Шумахер, който е бил в инвалидна количка.

Единствената сигурна информация дойде от бащата на Михаел - Ролф Шумахер, който отрече фамилията да е купила 30-милионно имени в Майорка, за което писаха медии в Испания и Германия. Таткото на пилота също така отхвърли възможността за преместване в Америка, където - пак според журналистически публикации - Шуми е трябвало да мине нов етап от рехабилитацията си.