След дълги и тежки преговори, съпроводени от седмици на неяснота, Люис Хамилтън сложи подписа си под нов договор с "Мерцедес" и ще се впусне в битката за осма шампионска титла.

Няколко дни по-късно, още преди да е започнал същинските тестове и тренировки преди новия сезон, Хамилтън отново подхвана любимата си тема.

През миналата година той бе сред лицата на кампанията "Black Lives Matter" в световен мащаб, като винаги намираше начин да обърне внимание на расовото неравенство по света.

Всъщост през 2020-а поведението на Хамилтън извън пистата бе доста по-интересно, защото с болида си той просто не оставяше конкуренция на другите.

Месец преди старта на новия сезон, Хамилтън попита какво следва. Той не вижда голяма промяна в света, заради което иска нови и различни действия.

"През миналата година някои от нас коленичехме в подкрепа на равенството, което ме прави изключително горд.

Въпросът ми е, какво следва? Неравенството в спорта ни продължава, както и по света като цяло.

Нужна е промяна. Трябва да продължим да работим и да натискаме в тази посока. Не трябва да спираме да се борим за промяна, докато не започне м да я виждаме на всички нива по света.

Докато имам въздух в дробовете си ще продължа да се боря за промяната. Ще направя всичко, за да проправя път за децата с различен цвят на кожата в много сфери", написа той в социалните мрежи.

Именно в подобна насока бе насочена една от клаузите в новия договор на Хамилтън.

Той изрично искаше "Мерцедес" да основе съвместно с него фондация, която да се погрижи за расовото разнообразие в моторните спортове.