Мик Шумахер трябваше да се докосне за първи път до уикенд от Формула 1 този следобед, но лошото време осуети дебюта му в свободните тренировки. Синът на легендата Михаел Шумахер не успя да вземе участие в първата следобедна петъчна сесия на "Нюрбургринг", защото тя просто не се състоя.

Талантът, който е лидер в класирането на Формула 2, щеше да кара за "Алфа Ромео" вместо Антонио Джовинаци.

Мъгливото време обаче така и не позволи това да се случи, като доведе до отмяна както на първата, така и на втората свободна тренировка. Така пилотите ще имат само една тренировка, която ще се проведе преди утрешната квалификация, а в двете събития участие ще вземат единствено титулярните пилоти на отборите.

Шумахер-младши не бе единственият млад пилот, който щеше да кара за първи път при най-добрите днес. Калъм Илот, който също както Мик е част от академията на "Ферари", трябваше да вземе участие за отбора на "Хаас". 

"Щеше да е чудесно да изляза и да карам. Но и самата възможност да бъда тук, да разговарям с хора от отбора, да премина през всичко преди самото каране, да имам досег с механиците и инженерите, а и не на последно място - да видя феновете, все пак е нещо. Съжалявам за феновете, но в крайна сметка безопасността винаги е на първо място", обобщи 21-годишният пилот.