Макс Верстапен постави тлъста въпросителна около доминацията на Люис Хамилтън като пилот във Формула 1, след като посочи болида на "Мерцедес" като основна причина за победите.

Младият пилот от Нидерландия е трети в генералното класиране с неговия "Ред Бул Рейсинг", но далеч зад Люис, който може да стане за седми път световен шампион още на Гран при в Турция този уикенд.

"90 процента от пилотите в момента биха печелили победи, ако са в болида на "Мерцедес" - каза Верстапен пред официалния сайт на Формула 1. - И не, не съм депресиран или отчаян от това. Те просто са постигнали страшно много и са далеч пред останалите отбори.

Естествено, нямам нищо против Люис - той е велик пилот. Но колата просто е твърде доминираща срещу останалите. ОК, може би с друг водач вътре, разликата няма да е толкова явна с конкурентите, защото Хамилтън просто е безгрешен. Но наистина болидът им е голямата причина за победите."

Макс призна, че не вижда как може да достигне пилотите на лидера при настоящото състояние на машините.

"Те са свършили страхотна работа - колата им просто е съвършена. Разликата е огромна - продължи Верстапен. - Аз съм по средата на нищото, така да се каже. Хем съм трети, хем знам, че не мога да ида по-напред, защото няма начин да изпреварвам Валтери и Люис. Може да се случи тук-там, но не е закономерност. Ако успея да не отпадам до края на сезона, вероятно ще завърша трети, което е добро постижение. Но искам повече."